Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Via KokRobin werd ik uitgedaagd mee te doen met het Foodblog Event van Augustus. Zonder boodschappen te doen ben ik aan de slag gegaan. Ik kook vaak met de ingrediënten die ik in huis heb, zo ook deze keer.

Ik heb gekookt met onderstaande ingrediënten:

Heerlijk om weer eens wat uit de mouw te schudden. Het resultaat was goed en dus wil ik de receptuur graag met jullie delen.

 

Lunchgerecht: Salade met garnalen en krab met een oosterse dressing

½ tl palmsuiker
½ steranijs
vissaus
sojasaus
sushiazijn
druivenpitolie
Maal voor de oosterse dressing de palmsuiker met de steranijs fijn in de vijzel. Maak hier samen met de overige ingrediënten, naar eigen smaak, een dressing van.
1 kropsla Gebruik alleen het hart uit de sla, maak alle blaadjes los.
1 venkel Snijd de venkel op een mandoline in flinterdunne plakjes
1 blikje krabvlees
½ tl mayonaise
Knijp het krabvlees voorzichtig uit zodat het meeste vocht eruit is. Breng op smaak met de oosterse dressing en de mayonaise.
1 komkommer
3 el sushiazijn
2 el vissaus
Schil de komkommer, halveer in de lengte,  haal de zaadjes er met een lepel uit en snijd de komkommer op de mandoline in flinterdunne plakjes.  Week 10 minuten in de sushiazijn met vissaus en knijp goed uit.
enkele bruine boterhammen
garnalen
Rooster de bruine boterhammen.
Bak de garnalen in een drupje olie.
sesamzaadjes met wasabilaagje Verdeel de slabladeren over het bord.
Vorm quenelles van de krab en bedek deze met enkele plakjes komkommer.
Verdeel de overige komkommer, garnalen en venkel over het bord en besprenkel met de dressing. Strooi er wat sesamzaadjes overheen.
Serveer met de geroosterde boterhammen.

 

 

 

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.