Suikerwater
5 dl water
1 vanillestokje
1 kaneelstokje
1 steranijs
200 g suiker
Breng in een ruime pan het water met het vanillestokje, kaneelstokje, steranijs en de suiker aan de kook.
Pastadeeg
100 g bloem
1 ei
Kneed een pastadeeg van de ingrediënten en laat het enige tijd rusten in de koelkast.
Rol het zeer dun uit met de machine en snijd in 4 vierkante vellen.
Snijd de rest van het deeg in fijne julienne.
Pasta
olie om te frituren
Kook de pastavellen in het suikerwater beetgaar, neem uit het water en laat uitlekken.
Frituur de julienne pasta goudbruin en krokant in hete olie.
Geitenkaasvulling
400 g Wolverlei geitenkaas
6 el honing
200 g noten (pistache, walnoten, etc.)
mespuntje vadouvan
Bak de noten in een droge koekenpan. Laat afkoelen en hak ze fijn.
Meng alle ingrediënten en rol ze met de pastavellen tot cannelloni. Laat opstijven in de koeling.
Sinaasappelsiroop
220 g suiker
25 cl sinaasappelsap
1 el honing
1 vanillestokje
1 kaneelstokje
2 steranijs
schil van ½ sinaasappel
Meng alle ingrediënten en reduceer tot een siroop.
Cannelloni Plaats de cannelloni op een bakplaat, schenk de sinaasappelsiroop erover en verwarm tot 150ºC. Bedruip regelmatig met de siroop.
Sinaasappelsaus
olijfolie
Monteer de rest van de siroop met de olijfolie tot een mooie saus.
Opmaak
poeder van pistachenootjes
geitenkaas
Plaats de cannelloni op het bord. Kruimel er wat geitenkaas over. Plaats de gefrituurde pasta er op en bestrooi met poeder van pistachenootjes. Schenk er rijkelijk de sinaasappelsaus langs.

Bron: Pâtisserie & Desserts, nr. 17