Omelet met parmezaan
2 eieren
30 g geraspte parmezaan
boter
peper
zout
In een kom de eieren met peper en zout schuimig kloppen.
De parmezaanse kaas mengen met het eimengsel en in de boter een zachte omelet van bakken.
Omelet met peterselie
2 eieren
30 g gehakte peterselie
boter
peper
zout
In een kom de eieren met peper en zout schuimig kloppen.
De gehakte peterselie mengen met het eimengsel en in de boter een zachte omelet van bakken.
Omelet met ui en paprika
1 rode paprika
1 middelgrote ui
boter
peper
zout
De paprika in de oven roosteren, schillen en in kleine blokjes snijden.
De ui snipperen en in de pan zacht en glazig bakken.
In een kom de eieren met peper en zout schuimig kloppen.
De ui en paprika mengen door het eimengsel en in de boter een zachte omelet van bakken.
Omelet met tapenade
2 eieren
100 g zwarte olijven
½ el kappertjes
½ teentje knoflook
½ el sherryazijn
30 ml olijfolie
citroensap
peper
zeezout
Maak van de olijven, kappertjes, knoflook, sherryazijn, citroensap, peper, zout en olijfolie een smeuïge tapenade.
In een kom de eieren met peper en zout schuimig kloppen.
De tapenade mengen met het eimengsel en in de boter een zachte omelet van bakken.
Omelet met tomaat
2 eieren
1 tomaat, ontveld en in blokjes gesneden
boter
peper
zout
In een kom de eieren met peper en zout schuimig kloppen.
De tomaat mengen met het eimengsel en in de boter er een zachte omelet van bakken.
Opmaak De omeletten op een bord kleurrijk op elkaar stapelen.
Plaats bovenop de stapel omeletten een nieuw bord en verzwaar dit met bijv. twee conservenblikken.
Zet ongeveer een uur in de koeling.
De omeletstapel in vierkante blokjes snijden en in elk blokje een cocktailprikker steken.
Serveer direct op een amusebordje.

Bron: Der Ducasse
Chef: Alain Ducasse