Zanddeeg
125 g bloem
100 g boter, op kamertemperatuur
50 g poedersuiker
snufje zout
1 eidooier
taartvorm van 4 cm hoog en 20 cm x
Maak een bergje van de bloem en vorm er een kuiltje in. Doe daar boter, suiker en zout in; meng met de vingertoppen. Voeg de dooier toe en werk er met de vingertoppen doorheen. Trek beetje bij beetje de bloem erbij en meng tot een homogene massa. Druk het deeg met de handpalm 3 tot 4 keer van je af; het moet helemaal glad zijn. Maak er een bal van, wikkel in plasticfolie en leg in de koelkast.
Rol het deeg tot een schijf van 3 mm dik uit en bekleed er de licht ingevette vorm mee. Zet minstens 20 minuten in de koelkast.
Prik het deeg in, bak blind in 30 minuten op 170°C. Haal de bonen eruit en zet 5 minuten terug in de oven.
Laat afkoelen.
Vulling
4 sinaasappels
350 g verse witte kaas
350 g kwark
150 g zure room
175 g fijne kristalsuiker
4 eieren
Rasp de schillen, pers de sinaasappels uit en giet het sap door een puntzeef.
Meng de verse kaas, kwark, zure room en suiker grondig met een spatel.
Klop  de eieren schuimig en spatel voorzichtig door het kaasmengsel. Voeg sinaasappelrasp en –sap toe en roer tot een homogene massa.
Cheesecake Giet de vulling in de taartbodem en zet 1½ uur in de oven op 140°C. Controleer op gaarheid. Zet de taart 20 minuten op een rooster en verwijder dan de ring.
Laat helemaal afkoelen en zet tot gebruik in het minst koude deel van koelkast.
Gekonfijte schil
1 sinaasappel
fijne kristalsuiker
water
Snijd dunne reepjes van de schil. Doe in de pan met water, breng aan de kook, spoel onder koud water af. Herhaal dit nog twee keer.
Breng water met suiker aan de kook. Doe de geblancheerde schilletjes erbij en laat op 90°C gedurende 1½ uur pruttelen. Laat afkoelen in de stroop.
Opmaak
6 el marmelade van bittere sinaasappels, met weinig suiker
Verwarm de marmelade licht en zeef. Verspreid de marmelade over het oppervlak en laat paar minuten opstijven. Snijd in punten.
Garneer met gekonfijte schil en stroop.

Bron: Taarten, Soezen, Pasteien
Chef: Michel Roux