Pesto
4 rode paprika’s
50 g pijnboompitten
50 g Parmezaan
2 teentjes gerookte knoflook
60 ml olijfolie
2 sjalotjes
cayennepeper
Haal de schil van de paprika’s, maak ze verder schoon en draai het vruchtvlees met knoflook, sjalot en pijnboompitten op tot een pesto.
Voeg geleidelijk kaas en olie toe en breng op smaak met cayennepeper en zout.
Carpaccio van asperges
12 witte asperges
1 eendenborstfilet
Maak de eendenborst schoon, snijd in dunne plakken en leg uit op plasticfolie. Besmeer met de pesto en leg er de witte asperges op. Rol strak op tot een worst en laat in de vriezer lichtjes opstijven.
Dressing
2 dl olijfolie
3 cl limoensap
1 el sinaasappelzeste
peper
zout
Meng de ingrediënten en maak hiervan een dressing.
Spaghetti
6 groene asperges
Snijd een zeer fijne julienne van de groene asperges en meng met de dressing.
Opmaak
fijne kruiden
Snijd de “worst” in dunne plakken, leg in een waaier op het bord en verdeel er de salade over. Maak af met de fijne kruiden en breng op smaak.

Bron: Culinaire Saisonnier Lente 2006
Chef: Gaby van den Broeck
Restaurant: Gasthof ter Venne, België