Geroosterde gele paprika saus:
2 gele paprika’s
rozemarijn
2 tenen knoflook
olijfolie
zeezout
Leg de paprika’s in een ovenschaal met de rozemarijn en de knoflook. Bestrooi met zeezout en olijfolie en rooster ze in een oven op 200ºC tot ze beginnen te verkleuren.
Pel de paprika’s en staafmix ze. Breng de
saus op smaak met peper en zout.
Risotto Rouge:
250 gr risotto
½ rode ui
½ teentje knoflook
olijfolie
100 gram parmezaanse kaas
½ fles rode wijn
zout
peper
Snipper de ui en knoflook. Fruit deze met de risotto aan in de pan met wat olijfolie. Als er wat kleur aan begint te komen afblussen met de rode wijn. Blijf roeren en de rode wijn erbij gieten tot de risotto de gewenste gaarheid heeft. Breng op smaak met zout en peper en roer de parmezaanse kaas er doorheen.
Gegrilde groene asperges:
12 groene asperges  
Blancheer de asperges en gril ze tot de gewenste gaarheid.
Gebakken Dorade:
4 grote Dorade filets
zeezout
olijfolie
peper
zout
Snijdt de dorade filets op de huid in en wrijf ze in met zeezout en peper.
Bak ze op de huid krokant in olijfolie op hoog vuur. Gaar ze verder ( 4-5 min.) in de oven op 180ºC
Opmaak:
Basilicum  
Leg de gegrilde asperges op het bord en besprenkel met wat olijfolie en zout.
Leg de Dorade filets er bovenop. Stekertje op het bord voor de risotto met een lepeltje saus erbij. Garneer de risotto met wat basilicum

Chef: Koos de Wolf

Wijnadvies: Rias Baixas of Viognier