Eend
2 wilde eenden, schoongemaakt
zout
versgemalen witte peper
1 teentje knoflook
4 tot 6 witte peperkorrels
half bosje Thaise basilicum
2 el honing
2 el sushi-azijn
1 el sinaasappelschil
½ tl gemberpoeder
3 el plantaardige olie
Verwarm de oven voor op 180ْ C. Spoel de eend van binnen en buiten onder de koude kraan en dep droog met keukenpapier. Wrijf de buikholte en het vel in met zout en peper. Steek de buikholte dicht met cocktailprikkers en bind de poten bij elkaar.
Wrijf de knoflook, peperkorrels en basilicum fijn in een vijzel en meng met honing, azijn, sinaasappelschil, gemberpoeder en olie. Draai de eenden met de borst naar boven en smeer ze in met de marinade. Braad 15 – 20 minuten of tot een kerntemperatuur van 56ْ C. Bestrijk de eenden de eerste 5 minuten regelmatig met de marinade, daarna niet meer.Haal de eenden uit de oven, draai de temperatuur terug naar 160ْ C, snijd de poten los en laat die nog 10 minuten garen, of tot het vlees loslaat. Laat de rest van de eenden tenminste 10 minuten rusten op een matig warme plaats, afgedekt met aluminiumfolie. Schenk de jus die er eventueel afdruipt samen met het braadvocht uit de slede in een steelpan en verwarm dit. Als het te weinig is, voeg dan 2 dl kippenbouillon toe.
Aardappelen
500 g paarse truffelaardappels
hazelnootolie
Kook de aardappelen en giet ze af.
Snijd de gekookte aardappelen in plakken en bak ze snel in hazelnootolie.
Groenten
1 rode paprika
1 gele paprika
1 groene paprika
rode en groene pepers
Rooster de paprika en de peper en ontvel ze. Snijd in gelijke stukken.
Yuzuschuim
2 dl Yuzusap
½ tl lecithine
Verwarm het Yuzu-sap maar breng het niet aan de kook (max. 80ْ C) en voeg de lecithine toe. Klop tot schuim met een garde of staafmixer.
Opmaak Snijd het borstvlees van de eenden los en trancheer. Schik op een schaal, samen met de poten, de aardappels en de groenten, giet wat van de saus over de eend en garneer met yuzu-schuim.

Bron: Elle Eten
http://www.elle.nl/eten/recepten/Wilde-eend-met-Yuzuschuim-en-hazelnoot-aardappelen