Goudappel (heldere tomatengelei) met basilicum en pijnboompitten


5 cl olijfolie
1 bosje basilicum
weckpot
Verhit de olie tot lauwwarm en giet met de basilicum in een weckpot. Sluit de weckpot en laat een nacht rusten.
1 liter tomatensap
2 tomaten
scheutje droge witte wijn
½ teen knoflook
2 takjes dragon
sap van een halve citroen
peper en zout
Doe alle ingrediënten bij elkaar en pureer in een keukenmachine. Laat het mengsel een nacht uitlekken in een fijnmazige doek en vang het tomatenwater op.
½ liter tomatenwater
15 gram plantaardige gelei
1 mespunt goudpoeder
tabasco
Verwarm het tomatenwater met de gelatine en het goudpoeder, kruid met zout en voeg 5 druppels tabasco toe. Giet in vormen en bewaar in de koeling.
4 pijnboompitten
zwart zout
Leg een blokje tomaat in een lepel, garneer met de basilicumolie en een pijnboompit en kruid met zwart zout. 

Heel eerlijk gezegd is het resultaat van onze amuse een stuk mooier dan bovenstaande foto. Echt een Amuse die qua smaak en presentatie indruk maakt.