Bij de amuse hebben we een heerlijke Cava gedronken van Pere Ventura. Dit is een cava die volgens Henri Bloem Enschede werd geschonken bij het beroemde restaurant van Ferran Adrià, El Bulli.

Gedurende de dag hebben we deze amuse bedacht: op de huid gebakken roodbaars met een crème van erwtensoep. Een amuse zoals het bedoeld is, namelijk een eetlust-opwekkend gerechtje met de ingrediënten die je in huis hebt.

Bij het voorgerecht hebben we deze Verdicchio dei Castelli di Jesi van Macrina gedronken; gekocht bij Henri Bloem Enschede. Een prima betaalbare wijn die goed combineert met de verschillende zoeten en zuren in het gerecht.

Het voorgerecht “Cocktail van roodbaars met gele bietenhangop, salade van bietjes, schuim van la Ratte aardappelen en mosterdkruim” geeft een prachtig gekleurd plaatje, maar ook een heerlijke smaak. De zoete bieten met het zuurtje van de yoghurt en het pittige mosterdkruim geven een spannende combinatie met de aardse smaken van de aardappel en de bieten.

Het tussengerecht heeft Oosterse invloeden, daarom hebben we gekozen voor deze Pinot Gris 2007 van Marcel Deiss. Deze wijn is licht zoet en kruidig: een perfecte combinatie met het gerecht!

Het tussengerecht is erg goed gelukt: Geschroeide tonijn in wasabi-sesam crunch met zijn tartaar, gepocheerde Gillardeau oesters met mousse van komkommer en sushi-azijn en Pandanrijst-Sake ijs. De sojagelei smaakte erg zout, doordat de sojasaus heeft moeten inkoken. Maar in combinatie met de tapioca met yuzusmaak werd deze zoute smaak geneutraliseerd. Als je geen yuzusap hebt kun je dit eenvoudig vervangen door gelijke delen citroen- en limoensap te mengen. Het ijs van pandanrijst en sake levert een mooi plaatje op, maar het mondgevoel is heel vreemd; door het vele zetmeel wordt het erg plakkerig.

Bij het hoofdgerecht hebben we gekozen voor een lichte rode wijn: Pinot noir 2008, Markowitsch Een mooie combinatie met de rooksmaak en de vis.

Het hoofdgerecht “Zeebaars met snert” is perfect gelukt en smaakte fantastisch. De vis is heerlijk sappig gebleven, maar met een krokant velletje. Het worstje van zeebaars en garnalen is licht gerookt en daarna gegrild, dit levert een verrassende smaak op. Het was de eerste keer dat we worstjes hebben gemaakt en dat gaan we zeker vaker doen!

Bij het nagerecht hebben we onze favoriete dessertwijn (bij citrusgerechten) gedronken van Brown Brothers, Orange Muscat & Flora 2009

Als nagerecht hebben we Boerenkwarksoufflé met vanille en het konfijtvocht van citrusfruit gemaakt, naar recept van restaurant ‘t Schultenhues in Zutphen. Het blijft altijd spannend of de soufflé gaat lukken, maar deze keer kwamen ze allemaal mooi hoog uit de vormpjes en waren ze precies gaar. De smaak is lekker licht door de kwark en het konfijtvocht van de citrusvruchten. Deze gaan we met Kerst wederom maken.