We hebben tijdens het koken deze amuse bedacht: een crème brûlée van ganzenlever. Het korstje was perfect hard en de smaak was heerlijk.

Bij de amuse van ganzenlever hebben we, uiteraard, een Sauternes gedronken. De perfecte combinatie. De wijn hebben we ook gedronken bij het voorgerecht, omdat ook daar de ganzenlever de hoofdtoon voert.

Het voorgerecht dat we hebben gemaakt: In olijfolie gekonfijte ganzenlever met een compote van Cevenne ui, sinaasappel en vanille. De ganzenlever en uiencompote waren erg lekker. De cannelloni van biet is niet gelukt, dus daar hebben we een andere oplossing voor gekozen: een crumble van biet op de mousse. De mousse zelf had teveel cognac en smaakte daardoor te sterk.

Bij het tussengerecht hebben we een Montagny 1er Cru gedronken. Een goede combinatie met de zwezerik en de Oosterse smaak van de saus.

Het tussengerecht: Terranyaki van kalfszwezerik met paddestoelen en groene asperges; een heerlijk gerecht. De zwezerik had iets krokanter gemogen en de lak had beter om het vlees moeten zitten, maar de smaak was heerlijk.

Het hoofdgerecht is Hertenrugfilet met peterseliewortel, rode biet en saus van gerookte thee en chocolade. Dit is een heerlijk gerecht en niet moeilijk te maken (recept). Door de gerookte thee geeft het een verassende smaak.

Bij dit gerecht hebben we een rode bourgogne gedronken. De wijn kon de smaak van de gerookte thee goed aan en combineerde goed met het vlees.

We hebben dit Kruidkoekdessert als nagerecht gemaakt. Het ijs was te dik door de kruidkoek en de plakjes koek zouden veel dunner mogen zijn.

Deze Rivesaltes Grenat hebben we als dessertwijn gedronken. Een rode Rivesaltes! Heerlijk! Het is een zoete dessertwijn, maar minder zoet dan de witte. En het smaakte goed bij het dessert.