Als amuse hebben we een pompoensoep met Hollandse garnalen gemaakt en daarbij een in de knoflookolie gebakken tijgergarnaal. We hebben er bewust voor gekozen de amuse niet vooraf te bedenken, maar op de kookdag zelf te kijken welke ingrediënten we (over) hebben voor de amuse. De smaak was erg goed. De Hollandse garnaaltjes geven een ziltige smaak aan de pompoensoep die er goed bij past. Een goede start van het menu.

Het voorgerecht is: In paddenstoelenboter gegaarde schelvis met Rossumse zwammetjes, gelei van muskaatpompoen en schuim van eryngi. De schuim van eryngi is redelijk gelukt; daar zijn we dan ook trots op. Het maken van schuim blijft een moeilijk onderdeel voor ons. De smaak is altijd goed, maar het zakt meestal te snel in. De smaak van dit gerechtje is erg goed, vooral de gerookte bietjes zijn bijzonder. Het bereiden is niet heel moeilijk, maar je moet er wel veel handelingen voor verrichten.

Bij het voorgerecht hebben we deze Soave Classico uit 2009 gedronken. Het was goed te proeven dat deze wijn enkele maanden op eikenhout heeft gelegen. De smaak is veel voller en steviger dan je van een Soave verwacht. Een echte aanrader! De wijn spijs combinatie met de gerookte bietjes was helemaal perfect.

Het tussengerecht is: Balkenbrij van Noordzeegarnalen met een frisse zuurkoolsalade en schuim van garnalen. Na de ervaring bij het voorgerecht hebben we er nu voor gekozen de schuim van garnalen weg te laten. De zuurkoolsalade met garnalen is erg lekker. De balkenbrij is te dik gesneden en te kort gebakken, daardoor is de smaak niet lekker.

Ook bij dit gerecht hebben we de Soave Classico gedronken.

Als hoofdgerecht hebben we gemaakt: Gebakken runderlende met paddenstoelen, groenten en een madeirasaus. Dit is een erg lekker gerecht. De smaak van de verschillende paddenstoelen en de groenten combineert goed met het vlees. We hadden het vlees alleen één graadje meer warmte moeten geven.

Bij het hoofdgerecht hebben we een Salice Salentino Riserva uit Puglia gedronken. Het is een iets oudere wijn en dat proef je goed.

Het nagerecht is: Koffieparfait met mousse van Valrhona chocolade in koffiegelei, gekarameliseerde ricecrispies en chocoladesaus. Dit gerechtje is erg lekker en het is mooi uitgevoerd. We zijn vooral trots dat de koffiegelei is gelukt; het kan opgerold worden. Hiervoor hebben we een mengsel gemaakt van 8 gram agar en 8 blaadjes gelatine op 1 liter vloeistof.

Bij het chocoladedessert hebben wij de ultieme chocolade begeleidende wijn gedronken: PX Sherry. Het is erg zoet, maar smaakt verrukkelijk bij chocolade.