Tijdens onze kookdag hebben we deze amuse bedacht: gerookte paling met op de huid gebakken zeebaars en zoetzure komkommer. De ingrediënten waren in huis en de smaken combineren goed. Een lekker begin van het menu.

Deze Riesling hebben we gekozen bij het voorgerecht, maar past ook goed bij de amuse.

Het voorgerecht is Gazpacho van rode biet met paling en oesterijs. Op deze warme dag is dit een lekkere verfrissende soep. De gazpacho is niet op traditionele wijze gemaakt van tomaten, maar van rode biet en tomaten. Dit geeft een heerlijke smaak. Het zilte van de oesters en het vette van de paling past er erg goed bij. Een gerecht dat goed te bereiden is en heerlijk smaakt!

Het tussengerecht heeft veel oosterse smaakmakers daar past deze Pinot Gris uit de Elzas goed bij.

Het tussengerecht is Met miso geglaceerde, op de huid gebakken zeebaars, met in katafideeg gebakken garnalen. De smaken van dit gerecht zijn goed. Het verpakken van de garnalen in het katafideeg is helaas niet goed gelukt. Wanneer je de verpakking opent zie je al dat het een probleem gaat worden. Het deeg is niet in strengen los te krijgen, maar is één grote kluwen. We hebben getracht er een paar strengetjes uit te halen en daar de garnalen in verpakt. Het oogde niet zo mooi, maar de smaak was er niet minder om.

Deze rode wijn uit Stellenbosch, Zuid-Afrika, smaakte goed bij onze hoofdgerecht van eend.

Als hoofdgerecht hebben we Tamme Eend gegeten. Hierbij een aantal bereidingen van rode biet, een heerlijke loempia en een sabayon op basis van sherry en azijn. De rode biet brengt zoetere smaken en de loempia gaf het gerecht de benodigde pit. Verrassend en erg lekker.

Bij het nagerecht hebben we een oude bekende wijn gekocht; onze favoriet bij nagerechten met citrus. We hebben al vaak voor andere wijnen gekozen, maar komen toch graag terug op deze beproefde combinatie.

Het nagerecht is Cheesecake met sinaasappel. Het blijkt toch lastig een goede cheesecake te maken. De bodem moet perfect zijn; na enkele keren eerder bodems gemaakt te hebben, gaat het steeds beter. De smaak van de cheesecake is goed al kun je zien dat de vulling korrelig is. Waarschijnlijk heeft de taart iets te lang in de oven gestaan. In je mond proefde je deze korreltjes overigens niet. De combinatie van cheesecake met de marmelade is erg goed, dit geeft een klein beetje een bitter accentje.