We hebben tijdens onze kookdag besloten om het voor- en tussengerecht om te draaien. Dus, als voorgerecht hebben wij ‘Tartaar van asperge met een krokant kwarteleitje, gel van nootmuskaat en peterselie en geraspte ham’. Daarbij hebben we ook nog een ‘gebrande asperge’ gemaakt. De gels hebben we niet als gel geserveerd, maar voor het opdienen hebben we beiden losgeklopt. Dit geeft een veel prettiger gevoel in je mond dan de agar-gel structuur. De gebrande asperge is een rauwe asperge die je met de crème brulee brander zwart blakert. Deze wijze van bereiding hebben Willem en Jolande in Kopenhagen regelmatig gezien. Ook hebben we de aspergepuntjes zelf toegevoegd. Het krokante kwarteleitje heeft helaas geen vloeibare dooier meer. Ook al is het eitje maar 1 minuut 20 gekookt (en daardoor erg moeilijk te pellen), bij het frituren gaat het dooiertje alsnog stollen. De volgende keer maar eens proberen ze in te vriezen vóór het frituren. Het totale gerechtje is erg lekker!

Bij dit voorgerecht hebben wij deze heerlijke Sancerre gedronken. De wijn gaat mooi samen met de asperge en het vettige van het gefrituurde eitje.

En dan nu dus als tussengerecht: ‘Schelpjes met aardappelschuim’. Wij hebben voor dit gerecht geen La Bonotte aardappelen gebruikt, maar gewone La Ratte aardappelen; ook hebben we de mosselen achterwege gelaten. Het gerechtje smaakt net zo lekker als het er uit ziet. De zilte smaken van de schelpjes combineren mooi met het aardappelschuimpje.

Bij dit gerecht hebben we een Pouilly-Fuissé gedronken. De Chardonay druif kan goed op tegen de zilte en vettige smaak. Een mooie combinatie en een heerlijke wijn!

Als hoofdgerecht eten we ‘Lam met lookpuree en kruidenspies’. De knoflookpuree past goed bij het lamsvlees. Ook het knapperig uitgebakken ui-pankomengsel combineert goed en smaakt heerlijk. De bereidingen zijn niet moeilijk, maar voor de brunoïse moet je veel snijden. De dragonjus hebben we niet gemaakt; in plaats daarvan hebben we een jus gemaakt van het bakvocht van het lam.

Bij dit hoofdgerecht hebben we een heerlijke rode wijn gedronken uit de Haut-Médoc. De eerste keuze was een Italiaanse Chianti, maar na het openen bleek deze kurk te hebben. Gelukkig hebben we zelf altijd wijn op voorraad, dus er was geen man overboord.

Het nagerecht ‘Lauwwarme chocoladecake met gemarineerde aardbeien en frambozen, ijs van steranijs, siroop van rode wijn’ is niet helemaal gelukt. Het ijs en de gemarineerde vruchten zijn lekker en het koekje is heerlijk, maar de chocoladecake is niet vloeibaar en véél te zwaar. Als deze goed uitgevoerd zou zijn is het een mooie combinatie met het ijs en de vruchten.

Bij dit nagerecht drinken we een Eiswein. Dit blijft een mooie combinatie met vruchten, maar ook bij het ijs van steranijs combineert de wijn goed.