Tijdens de kookdag hebben we besloten om een ceviche van barracuda te maken als amuse. Hiervoor hebben we dunne plakjes vis in limoensap met een beetje peper en zout laten marineren. Daarbij hebben we een mayonaise gemaakt met een klein beetje piment d’Espelette en honing. De smaken van de vis en de mayonaise passen goed bij elkaar. Bij de amuse hebben we alvast een klein slokje van de wijn gedronken die we bij het voorgerecht hebben uitgezocht.

Al bij de amuse en het voorgerecht  hebben we deze heerlijke Condrieu gedronken. De smaak past goed bij beide gerechten, maar legt de lat voor de rest van het menu wel erg hoog. Deze heerlijke wijn hebben we gekocht bij Henri Bloem in Enschede.

Het voorgerecht, Barracuda met loempia van linzen, saus van djeroek poeroet, was heerlijk. De smaak van de vis en saus was verrassend lekker. De loempia’s waren niet moeilijk om te maken en zijn goed gelukt. Je moet wel van de smaak van linzen houden. We hebben voor enkele loempia’s geen koriander toegevoegd, maar dat bleek geen juiste keuze. De loempia’s met koriander zijn zeker smakelijker.

Deze Toscaanse wijn smaakt goed bij het tussengerecht. De aardse smaak van knolselderij, het vette van de kalfswang-rilette en het frisse van de peterselie gaan goed samen met deze echte Italiaanse wijn.

Het tussengerecht, Canneloni van yellowfin tonijn, gevuld met rilette van kalfswang, crème van knolselderij en schuim van ganzenlever, hebben wij anders uitgevoerd dan volgens het recept. We hebben ervoor gekozen geen cannelloni te maken, maar een torentje van kalfswang-rilette en tonijn. De schuim van ganzenlever hebben we daar vervolgens bovenop gedaan.  De smaken waren wederom erg goed.

Bij het hoofdgerecht hebben we deze Médoc van Château Potensac gedronken. Deze wijn kan goed tegen de heftige smaak van de hertenfilet op, maar ook tegen het zoete van de pompoenpuree.

Bij het hoofdgerecht, Hertenfilet met pompoenpuree gebraiseerde sjalotjes en rodewijnjus, hebben we zelf nog dikke frieten gemaakt om er een compleet hoofdgerecht van te maken.

Dit keer hebben we een andere dessertwijn gevonden. Het blijft lastig iedere keer een andere, betaalbare, dessertwijn te vinden. De smaak van deze Riesling is heerlijk. De wijn paste goed bij het nagerecht.

Ook bij het nagerecht, Zoethoutcustardjes met kokos-limoenmeringue en pruimen, hebben we een eigen twist aan het gerecht gegeven.  Het is momenteel geen pruimentijd, dus hebben we een compôte van rood fruit gemaakt.  De custards zijn niet helemaal goed gelukt, maar de smaak was prima. Waarschijnlijk zijn ze te luchtig geklopt en direct de oven in gegaan, waardoor ze behoorlijk zijn ingezakt. Het aanzicht was niet mooi, dus hebben we ze bedekt met de compôte.